Ieder mens is uniek. Daarom heeft De Bedstee een breed assortiment matrassen* die volledig afgestemd kunnen worden op uw eigen persoonlijke wensen. Hieronder volgt een omschrijving van de gebruikte materialen.


Binnenvering/pocketvering
Binnenvering- en pocketveringmatrassen hebben een kern van een groot aantal stalen veren. Bij de pocketvering zijn deze veren individueel verpakt in katoenen zakjes. Dat maakt de pocketvering-matras buigzaam, en dus geschikt voor een verstelbare latten-bodem. De binnenveringmatras is afgewerkt met een laag polyether aan boven- en onderzijde. De Bedstee levert twee soorten pocketvering-matrassen: één afgewerkt met polyether en één afgewerkt met polyether en een laag latex voor extra duurzaamheid. Voor binnenvering- en pocketveringmatrassen geldt dat ze comfortabel zijn en zeer goed ventileren.


Polyether
Polyether is een synthetisch, cfk-vrij schuimmateriaal, verkrijgbaar in diverse soortelijk gewichten (soortelijk gewicht = de massa van het schuim, het aantal kilo’s per m³).  Matrassen gemaakt van polyether zijn allergie-vriendelijk, duurzaam, niet zo warmte-isolerend, matig ventilerend en comfortabel. Ze zijn geschikt voor alle typen lattenbodems.


Koudschuim
Koudschuim is een allergie-vriendelijk, schimmelwerend en bacteriedodend schuim. Matrassen gemaakt van koudschuim zijn hoog-elastisch en zeer comfortabel. Dit komt omdat de celstructuur van koudschuim, anders dan bij polyether, ongelijk is. Door deze variabele celgrootte heeft het schuim een uitstekende ventilatie, een mooie veerkarakteristiek en een hoge conformiteit (= aanpassing aan de lichaamsvorm). Matrassen gemaakt van koudschuim hebben een hoog soortelijk gewicht en zijn daardoor zeer duurzaam, goed ondersteunend en comfortabel. In deze eigenschappen overtreffen ze verreweg de meeste latexmatrassen. Ze zijn geschikt voor alle typen lattenbodems.


Celsius gezondheidsschuim
Dé specialiteit van De Bedstee. Celsius gezondheidsschuim wordt ook wel ‘SRF’-schuim genoemd. SRF staat voor ‘Slow Recovery Foam’, oftewel ‘langzaam herstellend schuim’. Hét grote verschil met alle andere denkbare matraskernen is dat Celsius gezondheidsschuim het lichaam actief ondersteunt. Het schuim is ademend en poreus en wordt beïnvloed door lichaamswarmte. Hierdoor vormt het zich optimaal naar het lichaam en wordt het lichaamsgewicht verdeeld over een zo groot mogelijk oppervlak.
Zo ontstaat een perfecte drukverdeling. Het gevolg van deze actieve drukcompensatie is een algehele ontspanning, een betere bloedsomloop en minder behoefte om onophoudelijk te keren, waardoor u rustiger en dus beter slaapt. Bovendien worden uw ruggegraat, wervels, spieren en zenuwbanen uitstekend ondersteund en gecorrigeerd. Matrassen gemaakt van Celsius gezondheidsschuim hebben een zeer hoge conformiteit, zijn zeer goed ondersteunend en zeer duurzaam. Mensen met klachten als reuma, doorliggen, slapeloosheid, slechte bloedsomloop, en rug- en spierklachten hebben veel baat bij deze matrassen.
Meer informatie vindt u bij Gezond slapen.
*Alle –door ons aangeboden- matrassen worden in eigen fabriek geproduceerd. Wij verwerken sinds 1962 daarin geen materialen welke zijn ingevoerd van buiten de Benelux en Denemarken en die voor de gezondheid gevaarlijke stoffen zouden kunnen bevatten