Fantasyball Dekbedden

Als enige dekbeddenfabrikant in Nederland maakt De Bedstee de zgn. Fantasyball-dekbedden.

Deze dekbedden zijn gevuld met een zachte en veerkrachtige synthetische 'balletjes'-vulling. De dekbedden zijn aangenaam licht van gewicht, soepel en volumineus. Doordat ze in vierkante blokken zijn doorgestikt, zijn de dekbedden blijvend opschudbaar. De vulling kan door het blokstiksel dus niet gaan schuiven.

fantasy1 (10K) fantasy2 (7K)

De dekbedden zijn voorzien van een 100% katoenen tijk, allergievriendelijk en wasbaar tot 60 graden.

Fantasyball-dekbedden zijn zeer geschikt voor mensen met een allergie. Het ligcomfort is vergelijkbaar met een donzen dekbed. Het dekbed sluit zich helemaal om het lichaam, omdat het zo soepel is.

De dekbedden zijn leverbaar als zomerdekbed (dun), dik dekbed en als combinatie het 4-seizoenen dekbed. Het 4-seizoenen dekbed bestaat dan uit een dun dekbed voor de zomer en een dik dekbed voor het voor- en najaar, voorzien van drukknopen.

fantasy3 (13K)

Een ideaal dekbed heeft een goede isolerende werking, maar ademt wel. Daarom worden alle door De Bedstee geproduceerde dekbedden voorzien van een 100% katoenen tijk.
 Tevens kunnen de dekbedden worden doorgestikt met verschillende stiksels, van banen tot kleine rondjes. De Bedstee heeft verschillende soorten dekbedden in haar assortiment. Synthetische, wollen, donzen en katoenen dekbedden. Deze zijn zowel in enkele als ook in 4-seizoenen uitvoering (duo) leverbaar. De katoenen dekbedden zijn alleen als zomerdekbed leverbaar.
 
 De synthetische dekbedden worden gevuld met een polyester holle vezel. Wanneer men de holle vezel door een microscoop bekijkt lijkt deze op stro. Hierdoor heeft deze vulling een hoog isolerende werking, doordat hij hol is van binnen. Nieuw als vulling voor dekbedden is de fantasy-ball, een veerkrachtige, synthetische vulling die als belangrijkste eigenschap heeft dat deze zijn veerkrachtige eigenschap behoudt. Synthetische dekbedden zijn allergie-vriendelijk en wasbaar.
 
 Ook schapenwol wordt gebruikt als vulling voor dekbedden. Wol wordt gekenmerkt door een hoog ventilatie-vermogen. Door de natuurlijke kroezing heeft wol veel plaats om lucht vast te houden. Hierdoor is een wollen dekbed niet alleen behaaglijk warm in de winter, maar ook heerlijk koel in de zomer.
 Heeft u schapenwol van uw eigen schapen? Wij maken er voor u een wollen dekbed of wollen onderdeken van, lees meer hierover.
 
 De vulling van donzen dekbedden is onderverdeeld in drie kwaliteiten:
 Halfdons (15% dons en 85% veertjes)
 Driekwartdons (65% dons en 35% veertjes)
 Voldons (100% dons)
 De dekbedden worden gemaakt van Oosteuropees ganzendons, voorzien van een donsdichte 100% katoenen tijk met bies en doorgestikt in blokken. Het dons is Nederlands gekeurd met de strengste dons-eis-keuringen ter wereld.
 Een donzen dekbed is licht en luchtig en vormt zich om uw lichaam. Dons neemt goed vocht op, heeft een enorme isolerende werking en ventileert uitstekend. Daardoor is het geschikt om het hele jaar door te gebruiken: een donzen dekbed is koel in de zomer en warm in de winter.
 Door de zeldzaamheid van dons is een donzen dekbed duurder dan een synthetisch of wollen dekbed.
 
 Prijzen holvezel, donzen, wollen en katoenen dekbedden op aanvraag.